Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Mini Ultra Stick

16. 3. 2010

Na tento model jsem narazil v jednom anglickém obchodě, kde měli několik těchto ARF stavebnic v akci za cca 900Kč! Nezaváhal jsem a okamžitě jsem ho za ty peníze koupil, protože jeho velmi jednoduchá konstrukce a tvary předpovídaly dobré letové vlastnosti. Navíc už od malička jsem toužil po Graupnerově Middle Sticku a toto je vlastně jeho vývojová řada.

Model jsem měl několik měsíců v krabici, ale hned jakmile jsem se vrátil do Čech tak jsem ho sestavil. Toto je můj druhý model od výrobce E-Flite a musím říci, že kvalitou mě opravdu nezklamal. Předpracovanost savebnice byla maximální, vše pasovalo tam kam má. K sestavení modelu bylo potřeba lepidla pouze k zalepení motorové přepážky! Opravdu práce na jeden večer i s osazením elektroniky.

Vybavení jsem použil z Hobbycity. Motor je Turnigy 2836-1000, regulátor Plush 25A a serva HXT900. Model umožňuje i osazení čtyřmi servy v křídle , ale to je trohu mimo mé schopnosti, tak jsem osadil pouze dvě serva, na každé křidélko jedno.  

Létání s modelem je absolutně bez záludností a zvládne zaletět vše co ruce zvládnou a rozhodně teda víc, než zvládnou ty moje... Nemá snahu padat do vývrtky a po nastavení větších výchylek je velmi obratný.

Obrazek

V této době už má model třetí trup :-) a zábava je s ním stále maximální. Z modelu jsem časem sundal podvozek, který byl vlastně zbytečný a model se mi tak lépe vejde do auta za sedačky na dekl kufru. Takto nepřekáží ani na výletech a beru ho všude kam mohu :-)

Obrazek

 

Miloš