Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Akce 2012

14. 5. 2013

  Halové létání

 Jako každoročně rádi provozujeme halové létání , protože je to pro mnohé dobrá škola létání na malém prostoru. Zajímavé je též pro mnohé nutnost využívat na plno směrovku a při obratech potřebu "ofouknout" řídící plochy modelu pro zvýšení jejich účinosti. Samotnou etapou je zvládnutí modelu ve visu , který je náročný hlavně na dostatečné namotorování modelu.

 Letos se u nás v hale hodně rozmohly modely z epp což je hlavně pro začínající velká výhoda v jejich opravitelnosti. Nesmím opomenout i jejich výdrž při různých karambolech.

 Novinkou bude speciál z odfrézovaného depronu , který Petr pokorný objednal ze zahraničí a to od modeláře se jménem Donatas Pauzolius. O tomto éru vás budu informovat i nadále. Připravím fota a i videa z létání s tímto modelem.

 Zatím můžete prohlédnout některá fota z haly která budou nadále doplňována .

                                                                           J.Z

 

               -----------------------------------------------------------

Memoriál Pavla Komárka

 

Jako každoročně v září je naší další navštívenou akcí memoriál Pavla Komárka .Byl to člověk , který se výrazně zapsal do modelářského života nás všech a byl dobrým předsedou modelářského klubu Plzeň jih. S každoroční pravidelností sem jezdíme pohodově polétat a večer posedět s fajn partou u ohně a poslechnout nějaké ty nové příhody z modelářského života.

Po příjezdu na letiště a přivítání se s kamarády a polknutím prvních doušků dobře , ale opravdu dobře vychlazeného zrzavého moku hned stoupla nálada a do duší se vryla pohoda.

Stavba stanů zabrala jen chvilku a hurá připravit stroje a na stojánku. Samozřejmně oděni do triček s potiskem RC klub Písek. A to jen pro to aby všichni věděli kde se ti šoumeni vlastně vzali.

Pohodové létání včetně bojového klání v aircombatu kterého se účastnili také borci z našeho klubu a to bez vážnějších škod na strojích ke kterým v této kategorii dochází velmi často.

 

 

cimg2165.jpg

Parádní akce s dobrou organizací a parádním pohoštěním . Není co dodat , jen už aby bylo jaro a mohli jsme se vrátit na letiště a létat co to dá.

 

Ještě pár fotek:     https://rcklubpisek.estranky.cz/fotoalbum/rok-2012/memorial-pavla-komarka-2012/                                                                   

                                

                                                                                                           J.z 

 

        ------------------------------------------------

 

22.- 26. srpna - Zamykání vody

 

(Selibovský rybník) ukončení sezóny hydroplánů

 

 

Selibák jako každoročně 22-26 srpna

 

  Hlásím se z paloučku pod košatou břízkou , kde proběhlo soustředění kamarádů a jejich modelů na každoročním klubovém zavírání vody. Tato akce je vcelku vždy se slušnou účastí jak samotných modelářů , tak i rodinných příslušníků. Letos musím pochválit i hojnou účast členů našeho klubu a to i těch bez hydroplánů.

Počasí se chovalo vcelku slušně až na pár nočních deštíků , které dokázali potrápit některé účastníky. Letová nálada dobrá k tomu dobrá bašta a co víc si přát. Jirka vyrobil nádhernou pánev na naší bednu a tak se pekly i bramboráky které připravila Vendulka a slavila s nimi velký úspěch. Mrazák praskal pod tíhou alkoholu, který jsme přivezli s kamarády a společně večer zapařili . Letos nám ani neulétl altán takže zas tak moc nefučelo.

Létalo se hojně , spíše v podvečer protože přes den pofukovalo i když ve čtvrtek bylo bez větrné a slunečné počasí takže paráda. Žádné nehody se nekonaly a naše stará kánoe sloužila spíše promenádám po vodní hladině.

Každý večer pohodová zábava a spousta nekonečných veselých příběhů. Můžu konstatovat, že se soustředění kamarádů modelářů zdařilo a každý z přítomných, včetně nových členů klubu se těší na příští ročník „ Selibáků“.

                                                                                                          J.Z.

        

                 --------------------------------------------- 

Akce CHOTOVINY 

Fotky a videa z akce

 

 

   Dne 18 srpna jsme vyrazili na akci , kterou dal dohromady náš předseda Petí s panem starostou z městečka CHOTOVINY. Oslovil nás, zda bychom nebyli ochotni zpestřit místní slavnosti výstavou našich modelů a zároveň i zalétat tak hodinový program.

Po vcelku rychlé úvaze jsme přislíbili účast. V sobotu ráno byly naloženy modely čtyři auta a to včetně Jirkova cabria což se jevilo jako totálně skladné auto.

Po příjezdu na místo jsme sestavili modely a umístili je na fotbalové hřiště o rozměrech 60 x 100 m. Hřiště obehnané plotem a ze tří stran obrostlé statnými stromy se jevilo jako vše jen ne ideální letový prostor. Po vystoupení borců jež se snažili na takto malý oplocený prostor seskočit z letadla . Musím říct že nechápu jak se jim to mohlo v takových podmínkách a s takovým větrem v zádech povést.

Po jejich programu nastoupila kapela a Mi měli čas připravit náš program domluvit průběh vystoupení. První nastoupil Pinďa s su 29. Po su29 nastoupil Ondra s TAXI od Graupnera a po něm proběhla bitva na stuhy se čtyřmi druhoválečnými stroji. Na řadu přišli i epp modely dvouplošníků a hornoplošníků a to vše za doprovodu dechové kapely. Pak opět su 29 a po něm hřeb dne kdy JENDA usoudil ,že ovládne vzdušný prostor se svým fokrem eIII což je s  modelem o rozpětí 235cm na takto malém prostoru pecka.

Náš program se líbil a tak doufáme , že nás místní pozvou i příště. Jen jsem se zapomněl zmínit o letu našeho předsedy , jehož letecký projev skončil na nejvzrostlejším stromě. Ovšem za pomoci místních hasičů vše ustál a moc děkoval místnímu borcovi za jeho statečnou pomoc.

Na závěr jen říct , že se vše vydařilo a pro všechny to byl příjemný zážitek.

                                                                                                    J.Z.


 

         

 

 

 

Vejsovský Selibák 2012 

Fotky z akce:

https://email.seznam.cz/redir?hashId=1704052889&to=http%3a%2f%2floukabambousek%2erajce%2eidnes%2ecz%2fVejsovak%5fna%5fSelibove%2f

 

Vejsovský Vodník a neb jak to udělat

 

aby z toho byl Vejsovský Selibák

 

 

Další modelářskou akcí, na kterou se těšíme je Vejsovský vodník. Tato sešlost má stálý termín

a je nedílnou součástí naší hydroplánové kariéry.


  Již celý týden probíhaly přípravy a poslední úpravy našich modelů zakončené debatou jak pojedeme a hlavně do jakého auta se poskládáme. Ve středu ovšem přišel šok po telefonu, který z nás nikdo nečekal. Akce se ruší. Po chvilce tápání a v představě , že rozhodnutí jednoho zemědělského jedince dokáže zkazit dlouho dopředu plánovanou ale i zafinancovanou a pečlivě připravovanou akci. Nechápu.

Jenže Mi se nedáme a po rychlé domluvě jsme akci bleskově přesunuli na jih Čech . Selibovský rybník nám všem poskytl super útočiště na celý víkend.

Ve čtvrtek jsme se sešli s klukama u rybníka a já přivezl loď pro nucený výlov modelů. Vrátil jsem se domů pro proviant a vyrazil zastanovat s kamarády. Počasí supr a nálada bohová podpořená pohledem na dva, nevině se tvářící soudky dobré desítky ze Svijan. Ani dobrou pohodu nezkazila návštěva POLICIE s dotazem co je to tu za nepovolenou párty. Po prokázání naší oprávněnosti zde stanovat se šerifové ve svém ocelovém oři začali ztrácet k Protivínu. A tobě Vážený anonymní telefonisto stěžovateli chci říct …..stálo ti to za to…..odpovím za tebe : nám to za to stálo.

Super víkend teprve před námi a už tolik zážitků. V pátek dorazili ostatní účastníci tohoto parádního semináře. Pohodové létání jen počasí někdy zazlobilo, i přes to se vše obešlo bez karambolů. Večer dobré pivko a masíko no co k tomu dodat.

Chtěl bych poděkovat všem kamarádům za prvotřídní pohodu a nadšení . Prohlédněte fota a doufám že se na akcích uvidíme.

                                                                                            J.Z

 

                  ------------------------------

  Selibovský hydroplán 2012


 

  Je středa 30 května a já s Jirkou balíme a připravujeme věci na klubem pořádanou modelářskou akci. Maso naložené ,gril připravený a dodávka nacpaná k prasknutí.

  Kolem sedmnácté hodiny vyrážíme směrem Selibov. Nálada je suprová a všichni jsou natěšeni na první večerní pivko u ohně.

  Sedmi členný tým rychle zbudoval tábor a vybudoval zázemí . Někteří nedočkavci ještě týž večer museli ve vodě týrat své stroje navzdory dobrému pivku a klobáskám. Menu bylo super . Klobásky,buřtíky ,k tomu naložená kuřecí křidélka ,naložené plátky, krkovička spolu s 5kg super bůčku na rožeň. Dále jsme vařili pro kamarády lečo a vítečný gulášek. Nesmím zapomenout na dokonalou česnečku , která po dokonalém večeru neměla vůbec žádnou chybu.

 

 

img_3387.jpg

    Čtvrtek jsme celý prolétali a večer řádně zapařili. K dobrému meníčku patřila i chvilka hudby a naši kytaristé se činili celou akci seč jim hlasivky stačily.

  V pátek od oběda se začali sjíždět pozvaní kamarádi , takže celková bilance tak kolem třiceti lidí . Někteří přivezli sebou i dobré lahvinky a tak se nám sešla na víkend dobrá nálož.

 

img_3539.jpg

  Takže celkové ohodnocení klubových hydroplánů je jasné. Akce se moc vydařila. Počasí mohlo být lepší , ale v celku až na pár přeháněk to šlo. Díky klukům , kteří pomohli a nebo se přímo účastnili jako hosté se povedla akce jak má být .Důležité je obklopit se lidmi , kteří mají chuť také udělat něco pro druhé , zalétat si s kamarády a užít si tento krásný koníček. Už se moc těšíme na další akci což je Vejsovský vodník.

    Takže hurá na fotografie , které jak doufám potvrdí má slova.   

                                                                                  J.Z.

  

 

  

  FOKR EIII
Do naší rodiny velkých modelů přibyl i tento pěkný model
Fokra který byl kompletně postaven naším PINĎOU.
Rozpětí…………………………….235 cm
Délka ……………………………….156 cm
Váha natankovaného……….5 kg
Balzová konstrukce potažená solartexem.

Dále má Ondra před potažením fokra dr VII úctyhodných 260 cm.
Dále přibyde další strutter a fokr e III takže se docela snažíme.

 

cimg1845.jpg

 

   

                                    --------------------------------

Nový přírustek do letecké rodiny Honzy Z. je to úžasné letadlo Sopwith Strutter o rozpětí cca 230cm, měli by jste ho všichni vidět ve vzduchu.

img_2271-2.jpg