Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Chotovinské slavnosti 2012

1. 9. 2012

 

Akce CHOTOVINY

Dne 18 srpna jsme vyrazili na akci , kterou dal dohromady náš předseda Petí s panem starostou z městečka CHOTOVINY. Oslovil nás, zda bychom nebyli ochotni zpestřit místní slavnosti výstavou našich modelů a zároveň i zalétat tak hodinový program.

Po vcelku rychlé úvaze jsme přislíbili účast. V sobotu ráno byly naloženy modely čtyři auta a to včetně Jirkova cabria což se jevilo jako totálně skladné auto.

Po příjezdu na místo jsme sestavili modely a umístili je na fotbalové hřiště o rozměrech 60 x 100 m. Hřiště obehnané plotem a ze tří stran obrostlé statnými stromy se jevilo jako vše jen ne ideální letový prostor. Po vystoupení borců jež se snažili na takto malý oplocený prostor seskočit z letadla . Musím říct že nechápu jak se jim to mohlo v takových podmínkách a s takovým větrem v zádech povést.

Po jejich programu nastoupila kapela a Mi měli čas připravit náš program domluvit průběh vystoupení. První nastoupil Pinďa s su 29. Po su29 nastoupil Ondra s TAXI od Graupnera a po něm proběhla bitva na stuhy se čtyřmi druhoválečnými stroji. Na řadu přišli i epp modely dvouplošníků a hornoplošníků a to vše za doprovodu dechové kapely. Pak opět su 29 a po něm hřeb dne kdy JENDA usoudil ,že ovládne vzdušný prostor se svým fokrem eIII což je s  modelem o rozpětí 235cm na takto malém prostoru pecka.

Náš program se líbil a tak doufáme , že nás místní pozvou i příště. Jen jsem se zapomněl zmínit o letu našeho předsedy , jehož letecký projev skončil na nejvzrostlejším stromě. Ovšem za pomoci místních hasičů vše ustál a moc děkoval místnímu borcovi za jeho statečnou pomoc.

Na závěr jen říct , že se vše vydařilo a pro všechny to byl příjemný zážitek.

                                                                                                                                                  J.Z.


 

 

Náhledy fotografií ze složky Chotovinské slavnosti 2012